Rood voor Rood regeling - Geldersche Woningbouw
afbeeldingRood voor Rood regeling

Rood voor Rood regeling

9.6

(961)

Verouderd agrarisch gebied omzetten tot bouwgrond.

Met de Rood voor Rood regeling, ook wel bekend als Ruimte voor Ruimte regeling, creëert u een nieuwe woonbestemming op (voormalig) agrarisch gebied. Daarbij zorgt deze regeling ervoor dat eigenaren vervallen opstallen netjes opruimen. Daar kunt u vervolgens bijvoorbeeld een of meerdere nieuwe huizen op bouwen, of de grond doorverkopen. En zo kan de Rood voor Rood regeling positieve effecten hebben qua woonplezier en ook op financieel gebied. We zoomen dieper in op de details, voorwaarden en mogelijkheden van de Rood voor Rood regeling en vertellen hoe u in samenwerking met Geldersche Woningbouw uw woningproject kunt realiseren.

Uw Rood voor Rood project met kennis en expertise ontwikkelen

Uw Rood voor Rood project met kennis en expertise ontwikkelen

Als enthousiaste en doelgerichte houtbouwers helpen we u bij Geldersche Woningbouw graag met het ontwikkelen van uw grondpositie. Wij hebben kennis van, en ervaring met, de Rood voor Rood regeling. Waar nodig werken we samen met aanvullende experts, en samen met u gaan we graag aan de slag met uw Rood voor Rood project.

U houdt de regie in handen, en wij ondersteunen u tijdens het traject. Na kennismaking zetten we een eerste schetsplan op, met globale verkenning van de ruimtelijke en financiële haalbaarheid. Daarna maken we afspraken over de samenwerking, zoals welke bijdrage u levert en welke bijdrage wij kunnen leveren.

Onze doelstelling: wij willen u graag ontzorgen en een optimaal financieel resultaat bereiken zodat we, als we de samenwerking aangaan, onze passie vorm kunnen geven met het realiseren van houten woningen op de vrijgekomen Rood voor Rood grond. Daar plukken we samen de vruchten van!

Wat is Rood voor Rood regeling?

Wat is Rood voor Rood regeling?

De Rood voor Rood regeling is een beleidsinstrument in sommige Nederlandse provincies dat tot doel heeft het bevorderen van de sloop van verouderde agrarische bebouwing in het landelijke gebied. Denk aan leegstaande gebouwen op een erf die niet goed (meer) in het huidige landschap passen. Door te slopen wordt de grond volgens de Rood voor Rood regeling omgezet in een (deels) bouwkavel, wat financiële waarde aan het erf toevoegt.

De exacte regels en voorwaarden van de Rood voor Rood regeling kunnen per provincie verschillen. Daar gaan we zo meteen verder op in.

Doel van Rood voor Rood regeling

Doel van Rood voor Rood regeling

Vanuit de provincies is het doel om de landschapsarchitectuur positief te beïnvloeden. Als eigenaar krijgt u daar compensatie voor. U krijgt namelijk de mogelijkheid om nieuwe woningen te bouwen in ruil voor het slopen van oude schuren, stallen en andere gebouwen die het landschap ontsieren of niet meer in gebruik zijn. Uw kavel stijgt hierdoor in financiële waarde. Dat maakt de Rood voor Rood regeling een win-win voor mens en omgeving.

Waarom de naam Rood voor Rood regeling?

Waarom de naam Rood voor Rood regeling?

De term ‘Rood’ staat voor bebouwing. Rood voor Rood betekent dus in principe dat er nieuwe bebouwing (nieuwe ‘rode’ vierkante meters) mag worden neergezet in ruil voor het slopen van oude bebouwing (de oude ‘rode’ vierkante meters). Het wordt ook wel Ruimte voor Ruimte regeling genoemd en staat tevens bekend onder de afkorting RvR regeling.

Voorwaarden Rood voor Rood regeling

Voorwaarden Rood voor Rood regeling

De exacte voorwaarden voor een Rood voor Rood regeling kunnen verschillen per provincie of gemeente. Wel zijn er algemene voorwaarden, die dus per gemeente en provincie anders ingevuld kunnen worden. Hieronder beschrijven we de algemene Rood voor Rood voorwaarden. We kijken later nog naar voorwaarden per provincie.

1.     Bepaalde hoeveelheid vierkante meters slopen

Over het algemeen geldt dat er een bepaalde hoeveelheid aan vierkante meters gesloopt moet worden om in aanmerking te komen voor het bouwen van nieuwe woningen. Zoals benoemd kan deze dus per locatie verschillen, maar om een richtlijn te geven gaat het hierbij vaak om getallen van 850 tot 1000 vierkante meter. De minimumgrens voor de Rood voor Rood regeling kan bij de gemeente geraadpleegd worden.

 

2.     Bepaalde hoeveelheid vierkante meters terugbouwen

Gezien de Rood voor Rood regeling zich richt op het terugbouwen van gebouwen, is er ook vaak een eis aan het aantal terug te bouwen vierkante meters. Soms is dit een 1-op-1 ratio, waarbij hetzelfde aantal vierkante meter gebouwd dient te worden. Het kan ook zo zijn dat er meer gesloopt moet worden dan dat er nieuw gebouwd mag worden, zoals een ratio van 1-op-1,5 of zelfs nog meer.

 

3.     Eisen met betrekking tot landschapsversterking en ruimtelijke kwaliteit

Het doel van de Rood voor Rood regeling is oude, ‘landschapsvervuilende’ gebouwen af te breken en de omgeving te versterken. Daarom worden er soms aanvullende eisen gesteld met betrekking tot landschapsversterking en ruimtelijke kwaliteit. Ook moeten de nieuwe woningen passen binnen de lokale en regionale richtlijnen voor ruimtelijke ordening. Binnen de bebouwde kom gelden vaak strengere regels dan in het buitengebied.

Vraag direct advies en een vrijblijvende offerte aan.

Bent u enthousiast geworden en benieuwd wat Geldersche Woningbouw voor u kan betekenen? Vraag nu advies en een vrijblijvende offerte aan!

Wij begrijpen dat het kiezen van de perfecte woning een belangrijke beslissing is, en we willen u graag helpen bij elke stap van het proces. Met onze jarenlange ervaring en vakmanschap zorgen we ervoor dat uw houten gebouw aan al uw wensen voldoet, of het nu gaat om extra opbergruimte, een gezellige buitenlounge of een multifunctionele werkruimte.

Laat ons weten wat uw ideeën zijn, en ons team staat klaar om een op maat gemaakte offerte voor u samen te stellen. Wacht niet langer en laat uw woningbouw dromen werkelijkheid worden met Geldersche Woningbouw!

Stap 1 van 2

Heeft u een kavel?(Vereist)
Sleep bestanden hierheen of
Max. bestandsgrootte: 64 MB.

  Wat zeggen klanten over ons

  Voorwaarden Rood voor Rood veranderingen

  Voorwaarden Rood voor Rood veranderingen

  Graag wijzen we u erop dat de voorwaarden van de Rood voor Rood regeling altijd kunnen veranderen, en dat het van belang is de actuele regels in uw woonplaats te raadplegen. In het verleden hebben we bovendien gemerkt dat de eisen van de Rood voor Rood regeling vaker dan eens aangescherpt worden (bijvoorbeeld verhoging van aantal te slopen vierkante meter). Wilt u gebruik maken van de Rood voor Rood regeling, dan kan het daarom slim zijn om zo snel mogelijk actie te ondernemen, zodat de regels maximaal in uw voordeel zijn.

  Verschillen Rood voor Rood regeling per provincie

  De Rood voor Rood regeling Gelderland en de Rood voor Rood regeling Groningen, deze verschillen van de Rood voor Rood regeling Drenthe en de Rood voor Rood Regeling Friesland. Zo heeft iedere provincie zijn eigen basisbeleid, en worden de regels nog verder toegespitst per gemeente. Vaak zien we stimulans vanuit de meest ruimtelijke provincies van ons land, omdat hier veel kansen liggen om het woningaanbod uit te breiden.

  Verschillen Rood voor Rood regeling per gemeente

  Ook per gemeente verschillen dus de regels. Ook kan de regeling anders ingevuld worden en een nieuwe naamgeving krijgen. Als voorbeeld nemen we de Rood voor Rood regeling Overijssel en noemen we drie voorbeeld plaatsen.

   

  •       Rood voor Rood Raalte: minimaal 850 m2 ontsierende gebouwen slopen, met als doel verbeteren van ruimtelijke kwaliteit. Locatie is echter beperkt tot een slooplocatie of een locatie met geclusterde woningen aan de dorpsrand.
  •       Rood voor Rood Dalfsen: minimaal 850 m2 landschapsontsierende bebouwing, waarbij slechts één compensatiewoning gebouwd mag worden.
  •       Rood voor Rood Hardenberg: de regeling is vervangen door de regeling “erven met kwaliteit”, wat eigenlijk op vrijwel hetzelfde neerkomt. Minimaal 850 m2 ontsierende gebouwen slopen, en maximaal drie woningen terugbouwen.

   

  Ook binnen andere gemeenten ziet u verschillen terug. Zo zien we binnen de Rood voor Rood Gelderland een diversiteit aan regels. Als voorbeeld Rood voor Rood Berkelland, een van de Nederlandse gemeenten met de grootste oppervlakte aan vrijkomende (agrarische) bedrijfsbebouwing. Hier liggen veel kansen, en eigenaren hebben daar soms meerdere kavels die verspreid door de plaats liggen. Daarom hebben ze daar als regel dat er 1000 m2 aan bebouwing te slopen is, waarvan 600 m2 op het oorspronkelijke terrein dient te liggen.

  Rood voor Rood meters kopen

  Rood voor Rood meters kopen

  Een Rood voor Rood bouwkavel moet dus voldoen aan bepaalde voorwaarden in uw gemeente. Maar soms heeft u net niet voldoende meters beschikbaar, of heeft u juist interesse in projectontwikkeling en wilt u om die reden Rood voor Rood meters kopen.

  U kunt het beschikbare Rood voor Rood aanbod raadplegen via diverse websites, waar eigenaren dit soms te koop aanbieden. Van het Rood voor Rood aanbod Twente tot andere locaties in Nederland, neem een kijkje bij een makelaar en zoek specifiek in uw gebied als u interesse heeft in projectontwikkeling met gebruik van deze financieel gunstige regeling.

  Rood voor Rood regeling Belastingdienst

  Rood voor Rood regeling Belastingdienst

  Als u middels de Rood voor Rood regeling de bouwkavels in eigen beheer ontwikkelt, kan de Belastingdienst de behaalde winst belasten. Als de grond nog als bedrijfseigendom wordt gezien, kan dit belast worden als ‘winst uit onderneming’. Indien de gebouwen tot privé-eigendom behoren is het ‘resultaat uit overige werkzaamheden’. We raden u aan dit te bespreken met een fiscalist die op de hoogte is van uw situatie en de regels.

  Geldersche Woningbouw helpt u bij Rood voor Rood regeling!

  Geldersche Woningbouw helpt u bij Rood voor Rood regeling!

  Wilt u zelf gebruik maken van de Rood voor Rood regeling en prachtige woningen laten bouwen op ongebruikte kavels met (oude) schuren en bebouwingen? Zowel vanuit esthetisch als financieel perspectief is dat een goed idee. Bij Geldersche Woningbouw denken we graag met u mee over de mogelijkheden, kansen en keuzes die hierbij aan bod komen. Ook helpen we u op het gebied van Rood voor Rood regelgeving in uw gemeente.

  Vraag direct advies en een vrijblijvende offerte aan.

  Bent u enthousiast geworden en benieuwd wat Geldersche Woningbouw voor u kan betekenen? Vraag nu advies en een vrijblijvende offerte aan!

  Wij begrijpen dat het kiezen van de perfecte woning een belangrijke beslissing is, en we willen u graag helpen bij elke stap van het proces. Met onze jarenlange ervaring en vakmanschap zorgen we ervoor dat uw houten gebouw aan al uw wensen voldoet, of het nu gaat om extra opbergruimte, een gezellige buitenlounge of een multifunctionele werkruimte.

  Laat ons weten wat uw ideeën zijn, en ons team staat klaar om een op maat gemaakte offerte voor u samen te stellen. Wacht niet langer en laat uw woningbouw dromen werkelijkheid worden met Geldersche Woningbouw!

  Stap 1 van 2

  Heeft u een kavel?(Vereist)
  Sleep bestanden hierheen of
  Max. bestandsgrootte: 64 MB.
   Nieuwe woningen realiseren op uw erf

   Nieuwe woningen realiseren op uw erf

   We starten met een inventarisatie van de mogelijkheden op uw erf. Wat zijn uw wensen op het betreffende perceel, en wat is mogelijk volgens de wetgeving? Vaak kiest men ervoor om meerdere woningen te realiseren, die vervolgens verkocht kunnen worden om financieel gewin te behalen. En dat komt ook de woningmarkt ten goede: meer woningen komen beschikbaar, waar anderen gebruik van kunnen maken.

   Voordelen prefab woningen Rood voor Rood regeling

   Voordelen prefab woningen Rood voor Rood regeling

   Bij Geldersche Woningbouw realiseren we prefab houten woningen. Dit type woning biedt meerdere voordelen. Door prefab meerdere woningen te realiseren kunt u namelijk flink in kosten besparen. Bovendien heeft u minimale overlast op uw erf, omdat de woningen in onze eigen werkplaats gerealiseerd worden. Het op locatie opbouwen neemt slechts enkele weken in beslag. De prefab woningen kunnen vervolgens verkocht worden. U kunt er natuurlijk ook voor kiezen om (een van de) woningen zelf te betrekken of – indien dat mag volgens de regels in uw gemeente – een grote woning voor uzelf terug te bouwen.

   Projectontwikkeling door Geldersche Woningbouw

   Projectontwikkeling door Geldersche Woningbouw

   Waar we bij Geldersche Woningbouw in de basis prefab woningen realiseren, zijn we tevens uw partner op het gebied van projectontwikkeling. Wij ondersteunen u van A tot Z, waarbij we eerst kijken naar de regelgeving in uw woonplaats. Vervolgens zetten wij uw wensen uiteen, en maken op basis daarvan een schets. Hieronder vertellen we meer over de stappen van projectontwikkeling voor uw kavel middels de Rood voor Rood regeling.

   Werkwijze Rood voor Rood regeling

   1.     Wij vertellen u over Rood voor Rood regelgeving in uw gemeente

   De Rood voor Rood regelgeving kan soms ingewikkeld zijn, omdat deze per gemeente verschillen en de eisen ook nogal globaal kunnen zijn. De nieuwe bebouwing moet passen binnen het landschapskader, maar hoe zit dat concreet in elkaar? Bij Geldersche Woningbouw krijgen we hier vaker mee te maken, en kunnen we u tot in de puntjes adviseren over wat wel en niet mag in uw gemeente. Wij doen hiervoor onderzoek en werken het ontwerp voor de woningen op maat voor u uit. Zo heeft u zelf nergens omkijken naar en weet u zeker dat u aan de Rood voor Rood regelgeving in uw gemeente voldoet.

    

   2.     Eén of meerdere woningen ontwerpen volgens Rood voor Rood regeling

   Zodra de regels in uw gemeente duidelijk zijn en wij een eerste schets op papier hebben gezet, passen we deze aan net zolang totdat u tevreden bent tot in de kleinste details. Juist doordat de afbraak van gebouwen vaak een minimum is van 850 vierkante meter, kunnen we bijvoorbeeld zes huizen realiseren op dat stuk grond. Dit is zelfs niet ongebruikelijk, veel mensen die gebruikmaken van de Rood voor Rood regeling kiezen er vanuit financieel oogpunt voor om meerdere huizen te bouwen op het bebouwbare kavel.

    

   3.     Nieuwe prefab woningen realiseren en bouwen

   Als alle voorbereidingen getroffen zijn en u tevreden bent over de 2D- en 3D-schetsen, gaan we aan de slag met de realisatie. Dat begint in onze eigen grote werkplaats, waar we uw nieuwe woning(en) prefab realiseren. Zodra alle voorbereidingen getroffen zijn, bouwen we uw nieuwe woning bij u op locatie op. Zo geniet u van uw nieuwe aanwinsten en kunt u deze verhuren, te koop zetten of er andere doelen mee realiseren.

   Rood voor Rood regeling – Neem contact op met Geldersche Woningbouw!

   Rood voor Rood regeling – Neem contact op met Geldersche Woningbouw!

   Wilt u meer weten over de Rood voor Rood regeling en de mogelijkheden voor uw perceel? Aarzel dan niet om contact met ons op te nemen. U bent daarnaast ook welkom in onze showroom in Kootwijkerbroek (Gelderland), waar we u graag voorbeelden laten zien van woningen die we kunnen realiseren (en aanpassen). De koffie staat klaar, en samen nemen we de tijd om uw ideeën en opties uit te werken. Wie weet tot snel!

   Vraag direct advies en een vrijblijvende offerte aan.

   Bent u enthousiast geworden en benieuwd wat Geldersche Woningbouw voor u kan betekenen? Vraag nu advies en een vrijblijvende offerte aan!

   Wij begrijpen dat het kiezen van de perfecte woning een belangrijke beslissing is, en we willen u graag helpen bij elke stap van het proces. Met onze jarenlange ervaring en vakmanschap zorgen we ervoor dat uw houten gebouw aan al uw wensen voldoet, of het nu gaat om extra opbergruimte, een gezellige buitenlounge of een multifunctionele werkruimte.

   Laat ons weten wat uw ideeën zijn, en ons team staat klaar om een op maat gemaakte offerte voor u samen te stellen. Wacht niet langer en laat uw woningbouw dromen werkelijkheid worden met Geldersche Woningbouw!

   Stap 1 van 2

   Heeft u een kavel?(Vereist)
   Sleep bestanden hierheen of
   Max. bestandsgrootte: 64 MB.

    Geldersche Woningbouw geeft ruimte. Ruimte om te wonen.

    Eigen ontwerpen
    Eigen ontwerpen
    Geen externe architect benodigd.
    Vaste prijs
    Vaste prijs
    Een vaste prijs voor de houtbouw.
    Hoge bouwsnelheid
    Hoge bouwsnelheid
    Binnen twee weken wind- en waterdicht.
    Snelle levertijd
    Snelle levertijd
    Binnen één jaar leveren.