Energieneutraal huis bouwen: hier let u op! - Geldersche Woningbouw

Energieneutraal huis bouwen: hier let u op!

Het energieneutraal huis is hip en klaar voor de toekomst.

We hechten met zijn allen steeds meer waarde aan duurzaamheid. En dat zien we ook terug in wetten en regels op het gebied van bouwen. Wilt u een woning die volledig klaar is voor allerlei toekomstige ontwikkelingen? En wilt u zelf uw steentje bijdragen aan het milieu? Dan past de energieneutrale woning perfect bij u! In dit artikel leest u waar een energieneutraal huis aan moet voldoen, wat voordelen en nadelen zijn en hoe u uw energieneutraal huis professioneel kunt laten realiseren.

Wat is een energieneutraal huis?

Wat is een energieneutraal huis?

Voordat u weet hoe u een energieneutraal huis kunt laten bouwen, is het van belang om te weten wat een energieneutraal huis precies is. Een energieneutraal huis wekt net zoveel energie op als dat er verbruikt wordt (of meer), dit met behulp van hernieuwbare energiebronnen, zoals zonnepanelen of warmtepompen.

Het verbruik wordt dus weggestreept tegen de energie die u opwekt. Vandaar dat het energieneutrale huis ook wel een nul op de meter woning wordt genoemd.

Voordelen energieneutraal huis

Voordelen energieneutraal huis

Energieneutrale huizen bieden tal van voordelen ten opzichte van de traditionele huizen.

  • Duurzaam en milieuvriendelijk: Qua woningen valt het energieneutraal huis toch wel onder de beste duurzame opties. Het vermindert de CO2-uitstoot.
  • Lage energiekosten: U hoeft geen hoge energierekeningen meer af te tikken, omdat u voortaan uw energie thuis opwekt.
  • Niet afhankelijk van marktschommelingen: Bovendien heeft u ook geen last van energietarieven die zomaar ineens door het dak schieten.
  • Voldoen aan toekomstige wetgeving: En de kans dat uw energieneutrale huis aan toekomstige wetgeving voldoet is erg groot.
  • Hogere woningwaarde: Al die voordelen zorgen op hun beurt normaal gezien voor een hogere woningwaarde, en dat blijft naar verwachting in de toekomst zo.
  • Subsidies en belastingvoordelen: Momenteel zijn er nog een aantal aantrekkelijke regelingen waar u financieel gezien de vruchten van kunt plukken.
Nadelen energieneutraal huis

Nadelen energieneutraal huis

Er zitten ook nadelen aan energieneutrale huizen, die tevens het benoemen waard zijn.

  • Enorme investering: Een energieneutraal huis bouwen is niet voordelig, omdat duurzame technologieën hoge instapkosten hebben.
  • Mogelijk wordt het goedkoper: Energieneutraal bouwen staat nog in de kinderschoenen en naar verwachting wordt het in de toekomst voordeliger.
  • Technologie nog niet volledig ontwikkeld: Bovendien worden technische installaties in de toekomst almaar beter, waardoor u er ook te vroeg bij kan zijn.
  • Ingewikkelde installaties: Het realiseren van een energieneutraal huis is geen eenvoudige klus, en vereist de juiste kennis, professionaliteit en ervaring.
  • Veel ruimte nodig: Warmtepompen, zonnepanelen en andere systemen nemen momenteel nog veel ruimte in beslag, Die ruimte moet u wel hebben.
  • Regelmatig onderhoud: energiezuinige systemen hebben regelmatig onderhoud nodig. Ook monitoring blijft van belang en keert steeds weer terug.

Vraag direct een vrijblijvende offerte voor uw nieuwe energieneutrale woning aan.

Bent u enthousiast geworden en benieuwd wat Geldersche Woningbouw voor u kan betekenen? Vraag nu een vrijblijvende offerte aan voor uw nieuwe energieneutrale woning!

Wij begrijpen dat het kiezen van de perfecte woning een belangrijke beslissing is, en we willen u graag helpen bij elke stap van het proces. Met onze jarenlange ervaring en vakmanschap zorgen we ervoor dat uw energieneutrale woning aan al uw wensen voldoet, of het nu gaat om extra opbergruimte, een gezellige buitenlounge of een multifunctionele werkruimte.

Laat ons weten wat uw ideeën zijn, en ons team staat klaar om een op maat gemaakte offerte voor u samen te stellen. Wacht niet langer en laat uw woningbouw dromen werkelijkheid worden met Geldersche Woningbouw!

Stap 1 van 2

Heeft u een kavel?(Vereist)
Sleep bestanden hierheen of
Max. bestandsgrootte: 64 MB.
    Huis bouwen energieneutraal: voorbeelden

    Huis bouwen energieneutraal: voorbeelden

    Waar kunt u dan precies aan denken als u een energieneutraal huis wilt laten bouwen? Momenteel kiezen we bijvoorbeeld voor de volgende oplossingen. In de toekomst worden de mogelijkheden naar verwachting alleen maar groter, omdat onderzoek naar energieneutraal wonen niet stilstaat, en technologieën en oplossingen steeds beter, uitgebreider en effectiever worden.

    • Zonnepanelen: Stem het aantal panelen zo goed mogelijk af op verwachte verbruik.
    • Warmtepomp: Verwarmt en koelt door warmtegebruik uit buitenlucht, grond, water.
    • Goede isolatie: Warmteverlies minimaliseren door dak-, muur- en vloerisolatie.
    • HR++ of triple glas: Voor maximale isolatie van ramen, glazen deuren en puien.
    • Ventilatiesysteem met warmteterugwinning (WTW): voor duurzame ventilatie.
    • Ledverlichting: Om het elektriciteitsverbruik te verminderen met duurzame lampen.
    • Energiezuinige apparaten: Door specifiek te letten op het energielabel.
    • Thuisbatterij: Zonne-energie opslaan voor later gebruik (nog volop in ontwikkeling)
    Energieneutraal huis bouwen: rendement op termijn

    Energieneutraal huis bouwen: rendement op termijn

    Wilt u een energieneutraal huis laten bouwen, dan is het belangrijk dat u kiest voor een professioneel bedrijf dat hier verstand van heeft. En gaat u offertes vergelijken? Let er dan op dat u geen appels met peren vergelijkt. Juist bij een energieneutrale woning kan dat lastig zijn, omdat er veel systemen op de markt zijn die verschillen in prijsklasse en rendement. Vaak zien we dat een wat hogere investering ook meer rendement oplevert, waardoor het op termijn een betere keuze is. Houd hier dus rekening mee als u een partner zoekt voor het realiseren van uw toekomstbestendige, energieneutrale huis.

    Hoe snel verdient een energieneutraal huis zichzelf terug? Dat hangt dus af van de gekozen oplossingen en het rendement van de investering. Over het algemeen wordt een tijdsvlak van circa 10 tot 20 jaar aangehouden. In verband met huidige marktfluctuaties, subsidies en technologische ontwikkelingen is het echter lastig om hier concreet iets over zeggen.

    Energieneutrale houten woning bij Geldersche Woningbouw

    Energieneutrale houten woning bij Geldersche Woningbouw

    Wilt u een energieneutraal huis laten bouwen? Geldersche Woningbouw staat voor u klaar. We werken samen met diverse partners die technologische ontwikkelingen voor u kunnen implementeren. Dat niet alleen, want wij zorgen in de basis voor een duurzaam huis dat CO2 opslaat. Wij bouwen namelijk woningen van hout! Lees meer over de voordelen van de houten woning of neem contact met ons op voor vragen of een vrijblijvende offerte.

    Nog beter, plan een bezoek aan onze showroom voor een gratis adviesgesprek. Graag bespreken we uw wensen en de mogelijkheden voor uw energieneutrale woning. Zo weet u wat de opties zijn en wat u kunt verwachten qua kosten en opbrengsten. Als partner voor ontwerp en realisatie staan we graag voor u klaar!

    Neem contact met ons op

    Naam(Vereist)
    Heeft u een kavel?(Vereist)

    Geldersche Woningbouw geeft ruimte. Ruimte om te wonen.

    Eigen ontwerpen
    Eigen ontwerpen
    Geen externe architect benodigd.
    Vaste prijs
    Vaste prijs
    Een vaste prijs voor de houtbouw.
    Hoge bouwsnelheid
    Hoge bouwsnelheid
    Binnen twee weken wind- en waterdicht.
    Snelle levertijd
    Snelle levertijd
    Binnen één jaar leveren.