Casco woning bouwen: tips en kosten - Geldersche Woningbouw

Casco woning bouwen: tips en kosten

Laat uw woning casco bouwen als u de woning zelf graag wilt afwerken.

Droomt u er altijd al van om uw eigen woning te bouwen, van begin tot eind? Geweldige keuze, maar in de meeste gevallen kunt u niet alles zelf doen. Een oplossing is om uw woning casco te laten bouwen, waarna u de afwerking in eigen beheer neemt. Vaak is een casco woning bouwen wat voordeliger, maar er zijn wel een aantal zaken om rekening mee te houden. In dit artikel geven we u tips over het bouwen van een casco huis.

TIP: Liever direct persoonlijk advies inwinnen op basis van uw situatie? Neem dan contact op met Geldersche Woningbouw en plan een afspraak voor een adviesgesprek.

 Betekenis casco woning bouwen

Betekenis casco woning bouwen

Casco is een Spaans woord dat ‘omhulsel’ of ‘skelet’ betekent. Het casco bouwen van een woning wil zeggen dat alleen de ruwbouw wordt opgeleverd. U besteedt dat dus uit en kiest voor een professionele partij die de bouwkundige zaken in orde maakt, tot aan de skeletbouw. Daarna kunt u het project zelf in handen nemen.

Waarom een casco huis bouwen?

Waarom een casco huis bouwen?

Er zitten een aantal voordelen aan het bouwen van een casco woning. Neem deze mee in uw keuze wanneer u twijfelt of casco woningbouw iets voor u is.

  • Leuk voor handige klussers: als u gek bent op klussen, dan is casco een goede keuze, omdat u veel vrijheid hebt in het inrichten, en alles zelf kunt doen. Natuurlijk kunt u ook nog wel zaken uitbesteden, maar daar bent u erg flexibel in.
  • Het is kostenefficiënt: de initiële bouwkosten zijn lager, omdat het slechts om ruwbouw gaat. Zo kunt u makkelijker in fasen werken en zaken in eigen beheer opnemen. Heeft u zelf veel tijd en bent u handig, dan kunt u veel kosten besparen.
Kosten casco woning

Kosten casco woning

Uiteraard bent u benieuwd wat u dan kwijt bent voor uw ruwbouw huis. De casco huis bouwen kosten zijn echter niet zo makkelijk te benoemen, omdat het grotendeels afhangt van de omvang van de woning, maar ook de manier van bouwen. Het is dus lastig daar een specifiek prijskaartje aan te hangen. Vaak wordt geteld met prijzen vanaf €1.000, maar eerder het dubbele, oplopend tot circa €5.000 per vierkante meter. 

Vraag direct een vrijblijvende offerte voor uw nieuwe houten woning aan.

Bent u enthousiast geworden en benieuwd wat Geldersche Woningbouw voor u kan betekenen? Vraag nu een vrijblijvende offerte aan voor uw nieuwe houten woning!

Wij begrijpen dat het kiezen van de perfecte woning een belangrijke beslissing is, en we willen u graag helpen bij elke stap van het proces. Met onze jarenlange ervaring en vakmanschap zorgen we ervoor dat uw houten woning aan al uw wensen voldoet, of het nu gaat om extra opbergruimte, een gezellige buitenlounge of een multifunctionele werkruimte.

Laat ons weten wat uw ideeën zijn, en ons team staat klaar om een op maat gemaakte offerte voor u samen te stellen. Wacht niet langer en laat uw woningbouw dromen werkelijkheid worden met Geldersche Woningbouw!

Stap 1 van 2

Heeft u een kavel?(Vereist)
Sleep bestanden hierheen of
Max. bestandsgrootte: 64 MB.
    Casco huis bouwen prijslijst

    Casco huis bouwen prijslijst

    Als richtlijn wordt vaak aangehouden dat de casco woning prijs ongeveer 50% tot 60% van de totale bouwkosten bedraagt. Dat hoeft natuurlijk zeker niet waar te zijn, want als u zelf handig bent, dan kunt u daarmee veel kosten in de afwerking besparen. Wij raden u aan om een lijst te maken van zaken die afgewerkt dienen te worden na oplevering van de casco woning, zodat u per onderdeel een kostenindicatie kunt maken.

    Inbegrepen in casco woning bouwen: constructie, dak, buitenafwerking, basisvoorzieningen zoals leidingen, elektriciteit en riolering.

    Niet inbegrepen in casco woning bouwen: de gehele afwerking, waar u dus zelf een prijs voor kunt berekenen om tot de totale kosten voor uw casco woning te komen. Denk onder meer aan de volgende kostenposten:

    • Stucwerk, verven, behangen of andere manieren van muurafwerking.
    • Het leggen van vloeren (inclusief egaliseren) en afwerken van plafond.
    • Uitkiezen en (laten) plaatsen van keuken en sanitaire voorzieningen.
    • Volledige verlichting aansluiten inclusief schakelaars en andere elektro.
    • Installaties als vloerverwarming, verwarming, airco en zonnepanelen.

    Casco woning tips

    U weet nu alvast met welke kostenposten u rekening houdt na het casco bouwen. Graag geven we u nog een aantal aanvullende casco huis bouwen tips.

     

    1. Ben u bewust van het proces

     

    Zint eer ge begint is een mooi gezegde dat opgaat als het gaat om casco woning bouwen. Het is belangrijk dat u zich bewust bent van de hoeveelheid werk die erbij komt kijken. Het is dan ook handig als u in ieder geval voldoende tijd heeft om alles te realiseren.

     

    2. Houd rekening met extra kosten

     

    U zou niet de eerste zijn bij wie het hele project duurder uitvalt dan in eerste instantie verwacht. Een financiële buffer hebben is dan ook zeker een goed idee. Wanneer u kiest voor volledige realisatie dan kunt u vooraf wel een definitieve prijs afspreken. Denk dus goed na over waar u zich goed bij voelt.

     

    3. Planning voor afwerking van casco woning

     

    Maak zeker een overzichtelijke planning van de stappen die na de oplevering van de casco woning genomen moeten worden. Als u maar kijkt hoe en wat dan loopt u het risico dat het nooit afkomt. Werk hierbij in logische volgorde en doe essentiële dingen eerst.

     

    4. Ben eerlijk over wat u zelf kunt

     

    Financieel gezien lijkt het een aantrekkelijke optie om zoveel mogelijk zelf te doen. Toch is het belangrijk om te beseffen dat dit op termijn alleen maar geld kan kosten. Stel dat de vloerverwarming niet goed aangesloten is, of de verf na verloop van tijd loslaat? Dan bent u duurder uit aan herstelkosten dan dat u het in eerste instantie uitbesteedt.

    Casco huis kopen? Geldersche Woningbouw!

    Casco huis kopen? Geldersche Woningbouw!

    Twijfelt u of een casco woning bouwen iets voor u is? Of bent u er al over uit en zoekt u een partner die het voor u kan realiseren? Als woningbouw partner werken we bij Geldersche Woningbouw volledig op maat! We kunnen bijvoorbeeld ook grotendeels casco opleveren en u slechts helpen met een paar onderdelen van de afwerking. We spreken dit graag met u door tijdens een afspraak in onze showroom. Laat u persoonlijk adviseren en inspireren. En hak daarna pas de knoop door over hoe u het bouwproces precies wilt inrichten.

    Neem contact met ons op

    Naam(Vereist)
    Heeft u een kavel?(Vereist)

    Geldersche Woningbouw geeft ruimte. Ruimte om te wonen.

    Eigen ontwerpen
    Eigen ontwerpen
    Geen externe architect benodigd.
    Vaste prijs
    Vaste prijs
    Een vaste prijs voor de houtbouw.
    Hoge bouwsnelheid
    Hoge bouwsnelheid
    Binnen twee weken wind- en waterdicht.
    Snelle levertijd
    Snelle levertijd
    Binnen één jaar leveren.